Depresia este o cauza principala a impotentei sexuala

Depresia este vazuta ca fiind o cauza psihologica sau organica a impotentei pare sa afecteze modul in care se colationeaza statisticile. Ceea ce nu pare sa fie expus disputelor, totusi, este faptul ca depresia si impotenta adeseori merg mana in mana, inlaturarea depresiei elibereaza bucuria de a trai si astfel fluxul de energie, atat fizica, intelectuala cat si sexuala este amplificat. Depresia inseamna extenuare si moarte si te lasa cu o perspectiva cenusie, lipsita de sens si de surse de inspiratie asupra vietii.

Pare foarte important pentru orice discutie asupra impotentei sa se faca o distinctie intre pierderea dorintei si pierderea propriu zisa a erectiei. Este normal ca barbatii care sunt supusi depresiilor, stresului sau unor mari dezamagiri sa nu fie interesati temporar de sex, pierzandu-si astfel potenta si ajungand chiar la impotenta sexuala. Aceasta este cea mai mica dintre grijile lor in aceste imprejurari. Pe de alta parte, daca esti genul de persoana care considera ca poate sa aiba contacte sexuale fara probleme indiferent de imprejurari si care nu fac legatura intre minte si corp, faptul ca organismul tau nu-ti da ascultare generand erectia la comanda, poate sa constituie prin el insusi un adevarat soc. Poate sa-ti se para ca nu este vorba decat despre un alt element dintr-un lung sir care nu merge asa cum trebuie si deoarece este o dificultate evidenta si vizibila, lipsa erectiei si impotenta temporara poate sa devina cu usurinta punctul central al problemei, cand de fapt poate sa reprezinte doar un efect secundar, indreptandu-se de indata ce se restabileste echilibrul emotional.

Si totusi, multi barbati nici nu vor sa auda de asa ceva si de accea dorim sa ii rugam pe toti barbatii care citesc aceast articol despre impotenta, depresie si probleme sexuale sa-si pastreze luciditatea si sa-si dea raspunsul la urmatoarea intrebare:

„Sunt suficient de relaxat, fericit si multumit?”

si dupa sa se indrepte catre tratamente naturiste sau sa incerce orice alte mijloace cu efect spontan. Desigur, un control medical este necesar daca problema persista, pentru eliminarea cauzelor organice evidente, insa este cu mult mai posibil ca medicul tau de familie sa-ti prescrie un antidepresiv daca suspecteaza ca impotenta ta este generata de depresie, si nu Viagra. Desigur, aici este vorba despre o intrebare de genul Care a fost mai intai, oul sau gaina? impotenta putand la fel de bine sa genereze depresie, dupa cum poate sa fie si un rezultat al depresiei.