Stimulare sexuala pentru erectie penis, raport sexual si ejaculare

Stimulul sexual receptionat de creier genereaza un flux sangvin sporit la nivelul penisului, care se umfla si se intareste si incepe sa fie erect. Daca nu exista nici o perspectiva de raport sexual, erectia se reduce; daca sexul intra in carti, erectia devine mai puternica si mai ferma.

Erectia penisului este un factor foarte important atunci cand este vorba de intretinerea unui raport sexual satisfacator nu doar pentru barbat ci si pentru femeie, pentru ca acest lucru sa se poata intampla trebuie sa existe o stimulare sexuala puternica a penisului pentru a ajunge la o erectie suficienta pentru penetrare.

Pentru ca tot am ajuns aici, lungimea penisului in repaus este cuprinsa intre sapte si zece centimetri, iar penisurile mici isi maresc volumul cu mult mai mult decat cele mari. Studiind numeroase fotografii de penisuri atat in stare flasca, cat si erecta, pot sa afirm cu convingere ca nu exista mari deosebiri in privinta dimensiunilor intre un penis erect si altul; deosebirile sunt vizibile intre penisurile aflate in stare flasca si ca penisurile mici in stare flasca isi maresc cu mult mai mult volumul in stare erecta decat penisurile mari, care pot sa se ingroase, dar nu se si lungesc.

Majoritatea barbatilor hetero-sexuali nu au ocazia sa priveasca alti barbati cu penisul in erectie, astfel incat s-a nascut o adevarata mitologie falsa in jurul dimensiunilor penisului, bazata exclusiv pe un penis starea flasca.

Sangele este pompat in trei tubi spongiosi – ceea ce inseamna cu aspect de burete – doi fiind situati lateral de cel deal treilea si cel mai mare, care formeaza capul penisului si uretra. Acesti trei tubi spongiosi se incarca cu sange si se congestioneaza, iar preputul, daca barbatul respectiv il mai are, se retrage peste gland, expunandu-l. Scrotul isi schimba si el pozitia si se departeaza putin de corp, pregatindu-se. Scrotul incepe sa opereze un sistem hidraulic pentru a transporta sperma si fluidul care o insoteste, de-a lungul vasului deferend catre un spatiu de depozitare situat langa vezica urinara, de unde este ejaculat prin uretra, ca urmare a unor serii de contractii musculare.

Erectia penisului poate sa ramana ferma in continuare la multi barbati, insa poate sa varieze dupa cum excitatia sexuala scade sau creste. In momentul in care ejacularea devine aproape inevitabila, din uretra se prelinge un lichid limpede care actioneaza ca dezinfectant si lubrifiant pentru sperma. Uretra fiind folosita si pentru eliminarea urinei, acest lucru este chiar necesar. Ejacularea are loc de regula curand dupa aceasta, printr-o serie de spasme care imping sperma si fluidul din corp cu o anumita forta. Aproape imediat ce s-a produs ejacularea, sangele incepe sa fie drenat din penis si zona invecinata, erectia penisului disparand.

Urmeaza apoi o senzatie de bine si o eliberare de tensiunea sexuala. Toate acestea se pot petrece in solitudine sau in compania unei partenere.