Erectia penisului excitarea sexuala

Erectia penisului are la baza sa un proces cat se poate de complex care implica mai multi factori in buna functionare a penisului. Inainte ca erectia penisului sa devina vizibila, sunt antrenati in joc sistemul nervos, vasele de sange si alte structuri speciale ale penisului, numiti corpii cavernosi. Acesti stimuli sexuali ai penisului pot fi comparati cu niste bureti. Atunci cand sunt plini cu sange, corpii cavernosi produc fenomenul de “intarire si marire penis”.

Se poate observa cu ochiul liber cum vasele de sange se ingroasa, atragand dupa sine erectia penisului. Fenomenul invers, cand cantitatea de sange antrenata in penis va fi mica, penisul va deveni moale, in stare fleasca.

Atunci cand penisul se afla in repaus, arterele din corpii cavernosi intra in hibernare, impiedicand patrunderea unei cantitati suplimentare de sange. Cand intervine excitarea sexuala, sistemul nervos comanda arterelor sa se deschida, iar sangele va intra in corpii cavernosi. In timpul acesta, venele prin care in mod normal iese sangele din corpii cavernosi, se inchid. Astfel, corpii cavernosi se umplu cu sange si se produce fenomenul de “erectie penis”.

Daca tu sau partenera ta, sunteti deranjati de probleme de erectie sau de pierderea dorintei de a face sex, exista o serie de auto-evaluari pe care le poti face singur. Poate sa fie de un real ajutor sa discuti, pe marginea acestor intrebari, cu partenera ta sau cu o persoana pregatita pentru evaluarea problemelor sexuale. Este necesara, insa o onestitate absoluta. Chiar daca ai anumite suspiciuni ca s-ar putea sa nu fie vorba despre o chestiune fizica, treci totusi in revista aceste intrebari de auto-evaluare, insa nu ezita sa ceri un consult medical daca problema persista; de fapt, asta ar vrea majoritatea barbatilor sa faca mai inainte de toate.