Efectele impotentei asupra erectiei penisului

Impotenta este o problema sexuala impartasita de multi barbati, mult prea multi in ultima vreme, luand in calcul problemele simple de cele mai multe ori de la care aceste probleme incep sa apara. Va afecteaza pe amandoi, desi cel mai adesea pare ca barbatul este cel caruia ii revine intreaga responsabilitate pentru ceea ce percepe ca fiind un esec personal. As vrea sa atac aceasta atitudine. Este posibil sa ai sentimentul ca iti protejezi partenera incercand sa detii controlul sub toate aspectele, insa fara indoiala ca ea are o cu totul alta opinie si este posibil sa fie usor enervata de faptul ca este exclusa din ceea ce este si relatia ei. Desigur, este posibil si ca ea sa dea vina pe tine sau pe ea insasi pentru ca nu o gasesti suficient de atragatoare si, din acest punct de vedere, este la fel de mult si problema ei.

Erectia slaba este in principiu un efect al impotentei, si se caracterizeaza prin simpla incapacitate de mentinere sau chiar obtinere a erectiei penisului generand probleme atunci cand vine vorba de penetrare a partenerei sau chiar si in perioada de preludiu.

Impotenta sexuala rareori este legata exclusiv de atractia fizica, desi marile schimbari fizice pot sa creeze propriile lor probleme. Partial, modul de perceptie a impotentei rezida in aspectul simbolic al actului sexual si in modul in care barbatii se vad pe ei insisi ca fiinte sexuale. Respectul de sine si increderea in fortele proprii pe care barbatii le manifesta in viata de zi cu zi au o stransa legatura cu aceasta perceptie. Uneori, barbatului poate sa-i fie mai greu sa se confrunte cu sentimentul mai larg de esec, cum ar fi acela generat de pierderea slujbei, decat cu esecul ocazional de a avea si a-si mentine erectia. Pentru multi barbati, performanta inseamna totul, indiferent daca are loc la slujba sau acasa si este de inteles faptul ca vor sa aiba sentimentul ca ei detin controlul.

Impotenta la barbat este o problema sexuala majora ce trebuie tratata si nu lasata in voia sortii deoarece problemele sexuale ce afecteaza in special partenera ta dar si viata in ansamblu se pot agrava si pot deveni iremediamibile la un moment dat cu un simplu tratament, fiind nevoie de terapie mai complexa.

De ajutor este si permisiunea de a vorbi despre aceasta problema. Primul pas consta in a-ti da tie insuti aceasta permisiune. Un medic receptiv, o asistenta, un psihiatru sau oricare alta sursa de ajutor n-ar trebui sa evite acest subiect, insa de cel mai mare ajutor poate sa fie obtinerea unei permisiuni mai directe din partea lor pentru a vorbi despre asta.

Efectele impotentei asupra erectiei penisului trebuie sa va dea bine de gandit asupra evolutiei ulterioare a vietii dumneavoastra sexuala care in cazul in care decideti sa nu actionati la momentul oportun pot influenta in mod negativ viata dumnevoastra sexuala.